De censuur van VVD Bloemendaal

Bij de VVD in Bloemendaal houden ze niet van tegenspraak. Afgelopen zaterdag reageerde ik op hun facebook-bericht en inmiddels zijn mijn reacties verwijderd. Ook is mijn toegang tot hun fb-pagina beperkt waardoor ik geen reacties en likes meer kan achterlaten.

Het begon toen de Bloemendaalse VVD afgelopen vrijdag een verklaring postte. Daarin namen zij afstand van hun collega-volksvertegenwoordiger Marielys Roos. Ze zijn het niet eens met de brief die zij schreef naar het Haarlems Dagblad.

Omdat zij in de verklaring ook een verwijzing maakte naar de strafzaak tegen Roos (omdat zij geheime documenten geopenbaard zou hebben), reageerde ik op hun bericht. Het ging erom dat ik nog nooit geheimhoudingsbesluiten van de gemeente heb gezien en ik de geheimhouding in twijfel trek.

Fractievoorzitter Martijn Bolkestein reageerde daarop met een onnavolgbare redenering. Vervolgens stuurde ik weer een berichtje. En deed hij er weer een schepje bovenop. Zo gaat dat op facebook.

Uiteindelijk zijn alle (!) onwelgevallige berichten gewist en heeft afgevaardigde Bolkestein zijn podium behouden.

Enfin … lees zelf maar terug, want gelukkig hebben we de foto’s nog.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *