Verkapte staatssteun voor Panopticon?

Projectontwikkelaar Panopticon mocht De Koepel-gevangenis voor een gereduceerd tarief van de gemeente Haarlem kopen. Haarlem gunde Panopticon deze kans in de hoop dat een Nederlandse universiteit zich aan Haarlem zou verbinden. Wethouder Van Spijk gaf tijdens de laatste commissievergadering (8 februari 2018) toe dat dit niet gelukt is.
Panopticon zoekt nu heil bij buitenlandse partijen waarvan het ministerie van Onderwijs de diploma’s niet erkent. Ook zouden de opleidingen van deze private onderwijsinstellingen geen recht geven op studiefinanciering en staat de hoogte van het collegegeld ter discussie.
De worst die Panopticon ons voorhield wordt kleiner en kleiner. De vraag is of Panopticon nog wel recht heeft op haar voorkeurspositie. En maakt de gemeente zich niet schuldig aan verkapte staatssteun door Panopticon keer op keer in het zadel te houden?
Het lijkt mij gerechtvaardigd de ontwikkeling van De Koepel inmiddels ook open te stellen voor projectontwikkelaars die eerder buiten de deur werden gehouden. Want wat is nu nog de meerwaarde van Panopticon?

(ingezonden brief Haarlems Dagblad)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *